Wednesday, March 18, 2015

sambungan wishlist dulu kala

sambungan entri saya pada tahun 2013 lalu,



:))

tahun tu cuma ada dua je wishlist nak buat..

1)nak confirm jawatan,
2)nak bawak anak anak dan mama travel ke sabah

which is tak semua yang kita impikan kita akan dapat.. tapi tak salah untuk kita terus berangan angan dan berusaha ke arah apa yang kita angankan itu..

yes, alhamdulillah, 

1) sudah tercapai, rezeki Allah beri, sudah sah jawatan, maknanya punya pekerjaan tetap
2) perancangan Allah yang terbaik, kita cuma merancang, yang tentukan hanya Dia.. impian tak terlaksana, mama Allah jemput pulang dulu, tak sempat nak bawa mama jalan jalan ke sabah, tgk rumah abg sulung saya.. maafkan nur ma... :(

memang teringin sangat nak bawa anak anak jalan jalan tgk dunia.. tgk budaya orang.. biar mereka belajar dan tahu bahawa dunia ni luas, byk ragam dan byk cerita namun terselit banyak hikmah bagi yang ingin memahami....

selepas pemergian mama, saya rasa kosong.. rasa sedih hanya Allah saja yang tahu.. hilang tongkat yang memapah saya selama ini... seperti lumpuh sebelah.. rasa ingin berlari jauh dan jauh.... membawa hati yang sukar diduga...

berita gembira dapat pindah semula ke shah alam pada tahun lepas, buat saya alpa bahawa mentari yang menyinar itu cuma seketika, Allah pinjamkan bahagia, Dia juga yang mengambilnya semula. Saya redha, saya sedar, kita bukan siapa siapa.. hanya hambaNya yang selalu lupa..

syukur sepanjang 5 bulan yang bersisa itu dapat bersama sama duduk dengan mama dan menjaga segala keperluannya.. Allah.. terlalu banyak kekuranganku.. sebenarnya masih banyak ingin aku lakukan untuk ibuku...ya, kita cuma merancang..

we plan, Allah Decide

untuk itu, aku merancang membawa hati ini untuk melupakan dan teruskan bahagia buat anak anak.. sayangku pada yang pergi tak pernah hilang.. sayangku pada yg masih ada akan terus mekar...

inshaAllah, perjalanan untuk travel melihat dunia akan aku teruskan bersama anak anak hujung bulan ini...

#lets travel
#backpacking with kiddos
#bawahatidandiri

eh? blog pun nak #? hehehe

will update later... the journey of mawar embun n kekwa!
tadaaa---






4 comments:

  1. wahh nak travel ke mana tu? nanti update ye.

    ReplyDelete
  2. Bismillah,

    bestnya embu dan kekwa nak bercuti...

    ReplyDelete
  3. saya tertunggu post dari kak mawar...begitu lama menyepi,,,
    Al fatihah buat arwah mama kak mawar,,dalam hati saya moga kak mawar dapat kembali ke shah alam,,,.ya Alhamdulillah,,,,saya selalu jenguk2 blog akak,,,saya suka semangat akak,,,,sayang kamu semua,,,semoga kak mawar dapat teruskan impian untuk travel,,,semoga kalian baik2 aja,,,,

    ReplyDelete
  4. saya tertunggu post dari kak mawar...begitu lama menyepi,,,
    Al fatihah buat arwah mama kak mawar,,dalam hati saya moga kak mawar dapat kembali ke shah alam,,,.ya Alhamdulillah,,,,saya selalu jenguk2 blog akak,,,saya suka semangat akak,,,,sayang kamu semua,,,semoga kak mawar dapat teruskan impian untuk travel,,,semoga kalian baik2 aja,,,,

    ReplyDelete